I Italien laves
forskellige varianter af søde makronagtige mandelsmåkager med bitre mandler
eller abrikoskerner. På italiensk kaldes de amaretti. Kagerne er lette at lave.
De passer perfekt til en stærk kop sort kaffe eller espresso med en lidt bitter
kaffesmag.
Arbejdstid: 20 min. Bagetid:
ca. 45 min. Ikke fryse-egnede. God holdbarhed i en kagedåse eller en lufttæt
beholder. Til ca. 20 store eller 30 mindre.
# Ingredienser
100 g økologiske
mandler
3 æggehvider
100 g sukker
100 g rå ren marcipan (groft revet)
25 g pistacienøddekerner eller pinjekerner
Drys:
Flormelis
* Tilberedning
Hæld kogende vand på
mandlerne og lad dem trække 5-10 min.
Smut skindet af
mandlerne og spred dem ud på et stykke bagepapir
på en bageplade.
Rist dem gyldne i en
175 °C varm ovn.
Hold øje med
mandlerne, der ikke må blive brændte, men skal
bages lysebrune. Skru
ovnen ned til 120 °C.
Pisk æggehviderne
stive med sukker ca. 5 min med en håndmikser.
Vend ristede mandler,
pistacienødder eller pinjekerner i dejen
sammen med revet
marcipan.
Sæt kagerne på
bagepapir på bagepladen med to skeer.
Bag store mandelkager
ca. 40 min og mindre mandelkager ca. 30 min
i en 120 °C varm ovn.
Lad dem køle af på en
bagerist et tørt sted.
Læg dem i kagedåse
eller lufttæt beholder, mens kagerne er afkølede
og sprøde. Drys evt.
flormelis igennem en si før servering.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------