Forret. Arbejdstid: 20 min. Grilltid: 2-3 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jomfruhummere på grill:
16 store friske jomfruhummere
Grillmarinade:
50 g smeltet usaltet smør eller ½ dl olie
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
salt
Udegrill
*
Sådan laves Jomfruhummere på grill:
1. Tænd grillen i god tid, ca 30 min. før, så den når at
danne et tæt, hvidt glødelag.
2. Skær jomfruhummerne igennem på langs med en skarp kniv.
Fjern tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.
3. Smag smeltet smør eller olie til med hvidløg, citronsaft
og salt.
4. Pensl de flækkede jomfruhummere med grillmarinaden og
grill dem 2-3 min. på risten over glødelaget.
Kødet skal skifte farve fra klart til hvidt.
Server med citronbåde og brød, se Bondebrød
eller Flûtes.
Tips: Jomfruhummerne kan pensles med reven fåreost i
stedet for grillmarinade.
Jomfruhummerne kan grilles i ovnen.
Giv dem først 2 min. med skallen opad.
Vend dem, pensl dem og giv dem yderligere et par min. med
kødsiden opad, ca 10 cm fra grillelementet.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------