Irsk
stuvning (Irish stew) er en god, nærende gryderet med lammekød eller fårekød,
kartofler og løg. Stuvningen kan tilsættes andre rodfrugter som fx majroer
eller persillerod. Nogle steder i Irland koges perlebyg og krydderurter med, og
der findes også en finere variant, hvor retten bages med låg til en pie.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: ca. 1 time og 15 min.
#
Ingredienser til Irsk stuvning:
750
g lammebov eller -koteletter
2
løg
3-4
kviste frisk timian
1 spsk
groft salt
friskkværnet
peber
½
liter bouillon
750
g kogefaste kartofler
350
g gulerødder
persille
og/eller purløg
*
Sådan
laver du Irsk stuvning:
Skær
kødet i stykker på 2x2 cm.
Læg
dem i en tykbundet gryde sammen med skiver eller både af løg og timiankviste.
Krydr
med salt og peber.
Hæld
bouillon i gryden, bring det i kog, og fjern skum.
Skru
ned, og lad retten simre i ca. 45 min. ved svag varme under låg.
Skræl
kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og læg dem i gryden.
Kog
videre i 20 min., til kartoflerne er møre.
Skræl
gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
Læg
dem i gryden, og kog i 10 min. mere, til kød og grønsager er møre.
Smag
retten til med salt og peber, og drys med hakket persille.
TIPS:
Lav gerne en stor portion, så du har mad til flere dage. Retten smager endnu
bedre næste dag. Mad, der skal gemmes, sættes i køleskabet så hurtigt som
muligt.
TIPS:
Du kan også lave retten med kalve- eller oksebov eller -tykkam.
Her finder du flere opskrifter på dejlige gryderetter. Gå på opdagelse og
find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD