Skøn kold kartoffelsalat med radiser, forårsløg og purløg,
der smager rigtig ... Salaten kan serveres til alt fra grillmad til
frikadeller, og den vil helt sikkert falde i god jord hos både børn og voksne.
# Ingredienser til frikadeller med kold kartoffelsalat:
Kartoffelsalat:
800 g kartofler fx aspargeskartofler
2 dl græsk yoghurt, drænet
1 dl cremefraiche (18 %)
1 spsk sennep fx dijonsennep
1 spsk melis fx flormelis
50 g agurker, syltede, groft hakket)
225 g radiser
830 g løg, snittet
1 tsk salt, groft
purløg
Frikadeller:
600 g hakket kalv og flæsk
1 løg, fint revet
2 æg
2 dl mælk
1 dl havregryn
2 tsk salt, groft
peber (fra kværn)
1 spsk smør
1 spsk olie
Tilbehør:
300 g ærter (frosne eller friske)
*
Sådan laver du frikadeller med kold kartoffelsalat:
Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne møre i ca. 20 minutter. i saltet vand, pil
dem og lad dem stå til afkøling.
Pisk drænet yoghurt, cremefraiche, sennep, flormelis og
syltede agurker sammen og smag cremen til med salt.
Skær kartoflerne i skiver og vend dem i cremen.
Skær bunden af radiserne og lad lidt af toppen blive på.
Skyl dem grundigt og skær dem i kvarte.
Anret kartoffelsalaten med radiser og purløg på toppen.
Frikadeller:
Rør det hakkede kalv og flæsk med revet løg, æg, havregryn,
salt og peber.
Rør mælken i lidt efter lidt, til farsen har en lind
konsistens.
Lad farsen trække minimum en halv time i køleskab - så
bliver den mere fast.
Smelt halvt smør og halvt olie på en pande ved god varme.
Form frikadellerne med en ske.
Dyp skeen i fedtstoffet på panden, før du former hver delle,
så klistrer farsen ikke.
Steg dellerne gyldne og vend gerne et par gange undervejs.
Tilbehør:
Kom ærterne i kogende vand i 2 minutter og sigt vandet fra.
Server de varme frikadeller med ærterne og kartoffelsalaten.
Tips:
Du kan let erstatte det hakkede kalv og flæsk med ren kalv,
lam eller kylling.
Steg altid frikadellerne i halvt smør og halvt olie, da det
gør, at smørret ikke branker så let.
Brug altid drænet yoghurt i kartoffelsalaten og rund den af
med lidt flormelis og dijonsennep. Ikke så meget for sundhedens skyld, men
fordi det smager bedre og er mere friskt i smagen end mayonnaise.
Se flere opskrifter på frikadeller HER