Mysli gør bollerne saftige og fyldige. Server dem til
morgenmad, med ost som en eftermiddagssnack eller som tilbehør til krydret mad,
fx gulerodssuppe med rejer.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 15 min. Fryse-egnet.
12 stk.
# Ingredienser til Mysliboller:
25 g gær
1 spsk fromage frais eller yoghurt
¼ l mælk
225 g grahamsmel
½ tsk salt
1 tsk honning eller sukker
125 g mysli (uden tilsat sukker)
250 g hvedemel
*
Sådan laver du Mysliboller:
Rør gær, fromage frais eller yoghurt og lun mælk sammen.
Rør grahamsmel, salt og honning i.
Tilsæt halvdelen af myslien og ælt hvedemelet i - hold evt.
lidt tilbage.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket et lunt
sted ca. ½ time.
Ælt dejen igennem, og form den til 12 boller.
Dyp dem i vand og mysli, og sæt dem på en bageplade med
bagepapir.
Lad dem hæve tildækket ca. ½ time.
Tænd ovnen på 180 °C.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min.
Afkøl på en rist, men pak bollerne, mens de endnu er lune,
hvis de skal fryses.
INFO: Müsli eller mysli er et morgenmadsprodukt baseret på
havregryn og tilsat andre grynsorter, kerner, stykker af et eller flere tørrede
frugter eller nødder. Müsli kommer oprindeligt fra Schweiz og blev udviklet af
lægen Maximilian Bircher-Benner til sine patienter omkring år 1900.
Kilde: Hjemmets bedste MAD