Her får du dessert i flere spændende udgaver. En creme er en
lækker kold dessert med fine smage. Det er den perfekte dessert, der kan
serveres året rundt.
Forberedelse: 40 min.
Tilberedning: 4 min. 6 personer.
# Ingredienser
2 blade husblas
150 g hvid chokolade
5 dl cremefraiche 38 %
125 g jordbær
50 g mørk chokolade, i mindre stykker
* Tilberedning
Udblød husblassen i en skål koldt vand 10 min.
Bræk den hvide chokolade i små stykker, og opvarm
chokolade og fløde i en gryde for lav varme.
Rør, indtil chokoladen smelter og blandingen er glat og
ensartet.
Knug husblassen forsigtigt for at fjerne overskydende vand.
Tilsæt husblassen og rør, indtil den er opløst helt.
Tag gryden fra varmen, og pisk 3 min.
Fjern haserne, og skær jordbærrene i kvarte.
Fold dem i den hvide chokolade.
Smelt den mørke chokolade i vandbad, og fyld
en sprøjtepose halvt op.
Tegn spiraler på indersiden af 6 glas med mørk chokolade.
Sæt glassene på køl 5 min.
Tag glassene ud af køleskabet, og kom jordbærcreme i.
Køl af 1 time.
Nem hvid chokoladecreme
Bland 1½ dl piskefløde og 200 g smeltet hvid chokolade.
Tilsæt 3½ dl flødeskum og 1 spsk kondenseret mælk. Køl af.
Hindbær med hvid chokoladecreme
Rør 1 æggeblomme og 1½ dl varm sødmælk over varme, til det
tykner.
Tilsæt et blad udblødt husblas, 125 g hvide
chokoladestykker.
Køl af. Tilsæt 2 dl flødeskum.
Hæld over 125 g hindbær. Køl af.
Hvid chokoladecreme med lavendel
Lad 15 tørrede lavendelblomster trække i 2 dl piskefløde.
Si, tilsæt 200 g smeltet hvid chokolade, 3 dl varm mælk og 3
æg.
Køl af
Hvid chokoladecreme med pistacie
Opvarm 5 dl mælk og 2 g agar-agar.
Hæld det over 75 g hvide chokoladebidder,
tilsæt 50 g pistaciemasse og 1 tsk kanel. Køl af
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Creme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------