Den bedste opskrift på fyldt flæskefars. Gammel middagsret
fra Mormors tid. Vi har mange flere opskrifter der giver lige så spændende mad.
til 4 personer.
# Ingredienser
Fars af ½ kg
flæskekød
125 g bacon
250 g grønsager
1 dl tomatpuré
* Tilberedning
1. Farsen røres som
til frikadeller.
2. Grønsagerne koges
halvt møre, og
baconterningerne
ristes på panden.
3. Halvdelen af
farsen lægges i et smurt, ovnfast fad, og
herover fordeles
grønsager og baconterninger.
Tomatpuréen hældes
over, og resten af farsen lægges øverst.
4. Fadet sættes i
vandbad i en forvarmet ovn 170 °C i ca. 1 time.
Fyldt flæskefars kan
evt serveres med ekstra grønsager og
brasede kartofler.
Tips:
Det mørkfarvede
flæskekød vil oftest være det bedst egnede til fars,
fordi det har en
større saftbindingsevne.
Farsen fremstilles
af ikke for magert flæskekød, fx skinkekød og
røres med saltet
først, for på denne måde at binde væsken og
undgå at farsen
senere skiller.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.