En efterret som alle kan samles omkring - frisk frugt dyppes i lækker varm chokoladesauce. Enkel at lave og hyggelig at servere. En god
overraskelse
• Friskost giver meget kalcium .
• Frugt tilfører vigtige vitaminer og fibre som er gode for
fordøjelsen.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 3-4 min. 6 portioner
# Ingredienser:
½ dl fløde, 13%
1 dl farin
2 spsk kakao
100 g mager friskost
2 spsk vaniljesukker
1 kg blandede frugter og bær, fx æbler,
appelsiner, jordbær, kiwi, ananas,
ferskner, nektariner, pærer, kirsebær,
bananer
* Tilberedning:
1. Pisk fløde, farin og kakao sammen i en lille gryde.
Varm blandingen op under piskning, til den
begynder at koge, 3-4 min.
Tag gryden fra varmen.
2. Kør den varme flødeblanding og friskosten i en
foodprocessor med kniven monteret.
Tilsæt vaniljesukker og kør massen til den
er ensartet og cremet.
Hæld den op i en serveringsskål og hold den varm.
3. Arranger frugten på et fad, eventuelt sammen
med småkager og vafler.
FORBERED
Saucen kan forberedes op til et døgn i forvejen.
Placer den i en skål og dæk den med plastfolie.
Stil saucen i køleskabet frem til serveringen.
Varm den op i vandbad.
Chokolade fondue:
Pr. portion: Energi: Kcal 193 = kJ 810
Kulhydrat 33 g Protein 4 g Fedt 5 g (23%) Fibre 7 g
Tips:
I stedet for at dyppe frugten i chokoladesaucen,
kan du sætte den på træspid, som du lægger
på et fad og pensler med den lækre sauce.
For at frugten skal holde sig frisk –
pensl med friskpresset citronsaft.
Det forhindrer at frugten bliver brun.
Størst risiko for misfarvning er der
med bananer, pærer og æbler.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.