Frossen butterdej og skaldyr fra pakke eller dåse gør, at denne fine ret er hurtig at stille på bordet.
Tid: ca 30 min, heraf
ca 10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
2 plader butterdej
1 æg
FYLD:
1 pk. kammuslinger (200
g)
100 g pillede rejer
1 pk. hummerhaler (200
g)
1 ds. grønne asparges
(300 g)
SAUCE:
1-2 spsk hummerfond
2 dl vand
1 dl hvidvin
1 dl piskefløde
1 spsk lys Maizena
1 spsk cognac
1 tsk citronsaft
salt og peber
PYNT:
purløgsstrå og basilikum
* Fremgangsmåde
1. Optø butterdejen efter
pakkens anvisninger.
Skær pladerne midt over.
Snit en indvendig firkant 1 cm inde på hver plade, men skær ikke helt igennem.
Stil dej stykkerne på
en bageplade med bagepapir.
2. Pensl butterdejshusene
med det sammenpiskede æg, og bag dem ved 225 °C i 10 min.
3. Optø skaldyrene. Damp
eller kog kammuslingerne et par minutter.
Lad aspargesene løbe
af.
Del dem i mindre stykker.
4. Bland hummerfond,
vand, hvidvin og fløde i en gryde.
Lad det koge ind ca 15
minutter til der er ca 2½ dl tilbage.
5. Jævn med Maizena.
Smag til med cognac, citronsaft, salt og peber.
6. Tag den indre firkant
ud som et låg til butterdejshusene.
7. Fyld butterdejshusene
med skaldyr og asparges.
Hæld lidt sauce over
og pynt med purløg og basilikum.
Placer lågene ved siden
af.
8. Server butterdejshusene
på tallerkener med saucen som et spejl.
Tips: Hvis du ikke kan få de foreslåede skaldyr, kan
du fylde husene kun med rejer eller
med rejer og muslinger, eller krabbe og hummer
fra dåse.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------