MUMS de er lækre, de her kanelkranse! Få opskriften på
kanelkrans lige her! Duften af kanel er bare noget af det bedste og får os
rigtig i hyggestemning.
Arbejdstid:
40 min. Hævetid: ca. 1 time og 15 min. Bagetid: 20 min. Fryse-egnet. 10 stk.
#
Ingredienser til Kanelkranse:
Dej:
25
g gær
2½
dl mælk
75
g smeltet smør
25
g sukker
1 tsk
stødt kardemomme
ca.
425 g hvedemel
Kanelfyld:
75
g blødt smør
1 tsk
fintrevet citronskal
25
g sukker
1 spsk
stødt kanel
Pynt:
1
sammenpisket æg perlesukker
*
Sådan
laver du Kanelkranse:
Rør
smuldret gær ud i lidt af mælken, tilsæt resten af mælken og smeltet smør,
sukker, kardemomme og derefter gradvist hvedemel.
Ælt
dejen glat og smidig.
Lad
den hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.
Rul
dejen ud i et stykke på ca. 40x25 cm.
Rør
fyldet sammen og smør det på dejen i et jævnt lag.
Fold
dejen sammen på midten og skær den i 10 lige brede strimler (ca. 2½ cm).
Sno
hver strimmel og saml til en krans.
Tryk
samlingen sammen og læg den på en bageplade med bagepapir.
Sørg
for at hullerne i kransene er 4-5 cm i diameter og lad kanelkransene hæve 20-30
min.
Pensl
kransene med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Sæt
bagepladen i en 200 °C varm ovn, og bag kransene ca. 20 min., til de er gyldne
og lækre.
De
er gennembagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden.
Afkøl
på bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD