Varme agurker smager vidunderligt, især når de kombineres
med stærk chili og den pikante smag af ingefær.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Mellem. Svær. Forberedelse:
min. Tilberedning: min.
# Ingredienser
2 mellemstore agurker
2 tsk salt
1 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, pressede
1 cm frisk ingefær, revet
2 friske, røde chilier, hakkede
2 forårsløg, hakkede
1 tsk gul bønnesauce
1 spsk klar honning
1¼ dl vand
1 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Agurkerne skrælles og halveres på langs.
Skrab kernerne ud med en teske eller en melonkugleske.
2. Skær agurkerne i strimler og læg dem i et fad.
Drys salt over dem og sæt dem til side i 20 min.
Skyl dem under rindende, koldt vand og dup dem tørre med
køkkenrulle.
3. Varm den vegetabilske olie i en forvarmet wok eller stor
pande, til den er næsten rygende.
Dæmp varmen en smule og tilsæt hvidløg, ingefær, chilier og
forårsløg og svits under omrøring i 30 sekunder.
4. Tilsæt agurkerne sammen med bønnesauce og honning og
lynsteg i 30 sekunder.
5. Tilsæt vand og kog for kraftig varme, til det meste af
vandet er fordampet.
6. Stænk sesamolie over agurkestykkerne og hæld dem i et
varmt fad.
Serveres omgående.
Næringsindhold:
Kalorier 67. Sukker 4 g. Proteiner 1 g. Fedt 5 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 1 g
Kokkens tip
Agurkerne drysses med salt og stilles til side, så saltet
kan trække overskydende væde ud af dem. På den måde bliver de ikke slatne.
Se alle de bedste opskrifter med Agurk
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.