Denne lette ret er ikke kun til særlige lejligheder, men er perfekt til at peppe hverdagen op.
6 portioner. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 6 min.
# Ingredienser
400 g artiskokhjerter (fra dåse)
100 g (12) kammuslinger
600 g (24) mellemstore rå rejer
Pestosauce:
2,5 dl frisk basilikum
2 fed hvidløg
2,5 dl pinjekerner
1,8 dl olie
0,6 dl vand
1,6 dl revet parmesanost
sort peber efter smag
300 g pastaskruer
smør til
* Tilberedning
1. Lad 12 bambusspid trække i vand i 20 min.
Afdryp artiskokhjerterne og halver dem.
Fjern tarmen fra muslingerne, skyl dem godt og dup dem med
køkkenrulle.
Fjern rejernes skal, dog ikke på halen. Fjern tarmen.
2. Sæt på hvert spid et artiskokhjerte, en kammusling og to
rejer.
Læg spiddene på en bageform.
3 Pestosauce:
Purér basilikum, hvidløg, pinjenødder, olie og vand i en
foodprocessor, indtil det har en jævn konsistens.
4. Pensl pestoen med rund hånd over spiddene.
(Eventuelle pestorester kan holde sig i op til to dage i
køleskab.)
5. Grill spiddene i en jævnt varm grillovn og vend dem en
gang under tilberedningen, indtil rejerne bliver lyserøde og kammuslingerne
bliver hvide. Serveres straks.
Prøv sammen med:
Hovedret: Kalve- og
svinekødslasagne
Dessert: Æblekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.