Helleflynder har
kød, som er noget fastere og federe end kødet fra andre fladfisk. Derfor er det
fyldigere og mere mættende. Her serverer vi fisken på et leje af rød peber
krydret med kapers, basilikum og hvidløg. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
4 skiver
helleflynder (a ca 150 g)
salt og peber
PEBERFRUGTSALAT:
500 g rød peber
1-2 spsk olie
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk kapers
½ dl frisk basilikum
2 fed hvidløg
3 spsk olie
2 spsk citronsaft
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
peberfrugtsalaten.
Skyl peberfrugten.
Udkern den og skær den i strimler.
Svits den i olie et
par minutter. Krydr med salt og peber.
2. Tilsæt kapers og
groft hakket basilikum.
3. Rør presset
hvidløg, olie og citronsaft sammen.
Hæld det over de
varme peberfrugter.
4. Steg fisken på en
grillpande.
Drys med salt og
peber.
5. Fordel den varme
salat på et fad og læg fiskeskiverne ovenpå.
6. Server med ris og
hvidløgsbrød.
Tips: Fisken kan også steges i lidt olie på en
almindelig pande.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------