Denne sauce med meget smag, kan serveres til alle typer pasta. Du får en god pastasalat, hvis du blander saucen i kold pasta.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 6 portioner
# Ingredienser
5 dl (50 g) friske, strimlede basilikumblade
2 fed hvidløg
½ dl pinjekerner (valgfrit)
½ dl reven parmesanost
½ dl friskpresset citronsaft
½ dl vand
1 dl olie
375 g fuldkornspasta
* Tilberedning
1. Læg basilikummen i en foodprocessor eller blender.
Tilsæt hvidløg, pinjekerner og parmesanost.
Kør det til en jævn masse.
2. Tilsæt friskpresset citronsaft og vand mens maskinen
arbejder.
Tilsæt dernæst olien lidt ad gangen.
3. Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog.
Kom et par dråber olie i vandet, så klistrer pastaen ikke
sammen.
Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
4. Lad pastaen dryppe af og server pestoen ovenpå pastaen.
Garner evt. med ekstra reven parmesanost.
Pesto til pasta:
Pr. portion: Energi: Kcal 376 = kj 1579
Kulhydrat 39 g Protein 10 g Fedt 20 g (48%) Fibre 1 g
• Basilikum indeholder meget C-vitamin.
Tips:
Tilsæt olien lidt ad gangen mens pestoen mixes,
dette gør at olien emulgerer og fordeles fint i
pestoen. Tilsæt mere ost hvis pestoen skiller.
Opbevar pestoen i et glas med lidt ekstra olie ovenpå.
Olien forhindrer at pestoen iltes og den kan hældes af
og bruges som smagsgiver i andre retter.
FRYSNING
Pestoen holder sig i køleskabet op til 1 måned.
Frys gerne pestoen ned i isterningebakken.
Terningerne kan siden anvendes, til at sætte smag på
fx suppe, fond eller gryderetter.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.