Mysligrød er et let og lækkert alternativ til fx havregrød
til morgenmad. Her kan du se kogebog.dk’s gode opskrift på mysligrød.
Til 4 Personer.
# Ingredienser til mysligrød:
1 dl knækkede hvedekerner
1 dl rugkerner (55 g)
1 dl grødris (risgryn) (90 g)
1½ dl vand
100 g tørret frugt
1 dl hasselnøddeflager (50 g)
3 spsk sesamfrø (20 g)
2 spsk kokosmel (10 g)
½ tsk groft salt
*
Sådan laver du mysligrød:
Det tager cirka 12 timer at lave mysligrøden, så gå gerne i
gang i god tid, inden grøden skal spises.
Du skal starte med at blande kerner og ris med vandet i en
gryde.
Gryden med indhold skal så stå mindst 12 timer i kølige
omgivelser.
Efter 12 timer skal du skære den tørrede frugt i mindre
stykker efter behov.
Kog frugten med resten af ingredienserne i mellem 45 og 60
minutter under låg.
Husk at røre jævnligt over hele bunden – ellers brænder
grøden meget hurtigt på.
Smag til sidst til med salt, og mysligrøden er klar til
servering.
Tips til mysligrød
Den tørrede frugt du bruger i grøden kan fx være tørret
æble, abrikos eller rosiner. Prøv dig frem, og find netop den kombination, som
du bedst kan lide. Det kan også være, at du fx synes, at tørrede tranebær
smager lækkert i.
Som tilbehør kan mælk, saft samt en lille smørklat og et
drys sukker kan anbefales. Men mysligrød kan også nydes helt uden tilbehør, den
smager nemlig pragtfuldt som den er.
Hvis du synes, at mysligrøden tager for lang tid at lave, så
prøv i stedet vores mannagrød eller havregrød. De tager cirka ti minutter at
lave, så det går en smule hurtigere.
Du
kan finde opskriften på mannagrød her.
Du
kan se opskriften på havregrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din mysligrød.