Med oksefilet og
løgsmør får disse gratinerede bøffer et rigtigt strejf af luxus. Server dem som
natmad med et godt glas vin. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 15-20 min,
heraf 10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 skiver oksefilet
(400 g)
1 spsk smør eller margarine
1 tsk salt
½ tsk peber
3 tomater
1 grøn peberfrugt
25 g smør
1 pose ristede løg
4 skiver formbrød
8 skiver ost eller 2
dl gratinost
PYNT: bredbladet
persille
* Fremgangsmåde
1. Tryk kødskiverne
noget ud med hånden.
2. Brun kødet i
fedtstoffet et par min på hver side.
Drys med salt og
peber.
3. Skyl tomaterne og
skær dem i skiver.
Skyl og udkern
peberfrugten.
Skær den i tynde
skiver med en kartoffelskræller.
4. Bland smørret med
en god skefuld af løgene.
Fordel dette løgsmør
over brødskiverne.
Sæt dem på en plade.
5. Læg
peberfrugtstrimler, kød, tomatskiver og osten på.
6. Gratiner i en 225
°C varm ovn i 10 min.
Server med resten af
løgene drysset over.
Pynt med persille og
server med en blandet grøn salat.
Tips: I stedet for oksefilet kan du bruge
svinemørbrad.
Brødet kan ristes
inden retten tilberedes.
INFO: à la nuit
betyder om natten, fx som natmad.
Nuit giver ufattelige glæder på Jorden.
Nuit er en himmelgudinde i Thelema (åndelig fillosofi)
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------