Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Ovntid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Pasta med skinke og spinat
300 g pasta (fx penne)
salt
frisk spinat eller
frossen, helbladet
kogt røget skinke
Æggeblanding:
4 æg
piskefløde
200 g mozzarellaost
Endvidere: smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Pasta med skinke og spinat
1. Kog pastaen akkurat mør i rigeligt, letsaltet vand for
god varme uden låg.
Følg anvisningen om kogetid på emballagen.
Hæld pastaen i en sigte og lad den dryppe af.
Hæld den i en varm skål.
2. Nip spinaten for grove stilke.
Skyl den koldt og kom den i en gryde med det vand, der
hænger ved.
Damp den kort for god varme under låg.
Den skal netop falde sammen.
Spul den herefter straks med koldt vand i en sigte.
Frossen spinat skal tø helt igennem og trykkes fri for vand.
3. Skær skinken i terninger og bland dem med pastaen.
Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et halvdybt ovnfast fad og læg skiftevis et lag spinat
og et lag pasta med skinke, til alt er brugt.
Slut med pasta.
Æggeblanding:
6. Pisk æg og fløde sammen.
Skær osten i små terninger og bland dem i æggemassen.
Hæld æggeblandingen over retten og sæt fadet i ovnen ca 25
min. ved ,
til æggemassen er stivnet og overfladen gylden.
Server straks.
Tips: Spinaten kan erstattes af andet bladgrønt, fx
salathoved eller sølvbeder, eller æggeblandingen kan irøres hakkede, friske
krydderurter, fx basilikum.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------