Lækker cremet pasta med ærter i flødesauce og skinke. Duften
vil brede sig i dit køkken, når du krydrer maden med et dryp citrus. Klik her
og se opskriften. Du
kan bruge en rest skinke fra søndagsmiddagen til denne nemme ret.
Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
#
Ingredienser til Pasta med skinke og ærter:
1
løg (finthakket)
½
spsk olie
1
dl madlavningsfløde
150
g skinke (terninger)
1
tsk fintrevet skal af en usprøjtet citron
1
fed hvidløg (finthakket)
200
g tør fettuccine (eller 250 g frisk)
125
g små fine ærter
1
bundt purløg (hakket)
Salat:
½
salathoved
1-2
gulerødder
1
spsk olie
1
spsk vineddike
salt
og peber
*
Sådan
laver du Pasta med skinke og ærter:
Steg
løgene blanke i en gryde med olie (uden at de tager farve).
Tilsæt
fløde, skinke, citronskal, lidt citronsaft og hvidløg og lad saucen koge et par
min.
Kog
pastaen i en stor gryde letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Lad
pastaen dryppe af i en sigte.
Lun
ærter og purløg i saucen og vend pastaen grundigt rundt i saucen.
Tilsæt
evt. lidt vand, hvis pastaen suger al saucen med det samme.
Salat:
Skyl og tør salaten og bryd den i store stykker.
Riv
gulerødderne groft og vend dem med salaten.
Rør
olie og vineddike sammen og vend dressingen i salaten.
Smag
til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft.
Server
pastaen, straks den er klar, og spis salaten efter pastaen, ligesom man gør i
Italien.
Kilde: Hjemmets bedste MAD