En nem opskrift på en
dejlig fiskeret fra Malaysia, der smager forrygende. Det er en hurtig og nem opskrift at tilberede derhjemme.
Forberedelsestid: 30
min + 15 min til marinering. Tilberedningstid: 10 min. Antal kuverter 6
# Ingredienser
1 mellemstort løg,
fintrevet
4 fed hvidløg,
hakkede
5 cm frisk ingefær,
revet
3 stilke citrongræs
(kun den hvide del), hakkede
2 spsk stødt eller
revet frisk gurkemeje
1 tsk rejepasta
80 ml vegetabilsk
olie
¼ tsk salt
4 mellemstore
kalamari-rør (blæksprutte rør)
2 tykke hvide benfri
fiskefileter
8 ukogte kæmperejer
2 limefrugter,
skåret i både
bananblade, til
serveringen
* Tilberedning
1. Læg løg, hvidløg,
ingefær, citrongræs, gurkemeje, rejepasta,
olie og salt i en
blender eller foodprocessor.
Blend i korte
intervaller, indtil blandingen er puré ret.
Skær kalamari-rør
over på langs.
Læg dem så den bløde
inderside vender opad og rids på kryds og
tværs med spidsen af
en kniv uden at skære dem helt igennem.
Skær dem så ud i
store stykker.
Vask alle fisk og
skaldyr under den kolde hane og
dup dem tørre med
køkkenrulle.
Pensl fisk og
skaldyr med den krydrede puré.
Læg dem på en bakke,
dæk dem til og sæt dem i køleskabet i 15 min.
2. Smør en grill med
lidt olie og varm den op.
Når den er varm,
lægges fiskefileterne og rejerne på side om side.
Steg ca. 3 min på
hver side eller indtil fisken er fast og
rejerne bliver
kraftigt lyserøde eller orange.
Læg
blækspruttestykkerne på pladen og steg i 2 min eller
indtil kødet bliver
hvidt og ruller sig sammen.
Pas på ikke at give
fisk og skaldyr for meget.
3. Læg fisk og
skaldyr i et kurvefad foret med bananblade, pynt
med limebådene og
server med det samme, evt. med lidt limeskal
og frisk mynte.
Dampede eller kogte
ris kan serveres til.
Kokkens tip:
Hvis retten serveres
til et middagsselskab, kan du sætte
en lille skylleskål
ved hver kuvert, så gæsterne kan skylle
fingrene efter at
have pillet rejerne.
Hvis du ikke kan få
bananblade, kan store blade fra kål- eller
salathoveder bruges.
Hvis du vil give
fisk og skaldyr mere smag, kan du marinere i
længere tid.
Variation: Alle
former for fisk og skaldyr kan bruges.
Blåmuslinger,
kammuslinger eller østers vil alle passe godt i retten.
Se alle de bedste
opskrifter fra Malaysia Indien Asien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------