Hele foreller, som marineres og fyldes med gode urter, spreder en herlig sommerduft fra grillen! Foreller regnes blande de magre
ferskvandsfisk. 100 g forel indeholder mindre end 3 g fedt.
Forberedelse 15 min + marinering. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 små foreller a 350 g
1 citron
1 bundt persille
nogle kviste rosmarin, citronmelisse og basilikum
2 fed hvidløg
salt, hvid peber
2 spsk olie
* Tilberedning
1. Rens, skyl og tør forellerne.
Skrub citronen i varmt vand og skær den i skiver.
Skyl urterne og fyld forellerne med nogle hele stilke samt
citronskiver.
2. Pil bladene af resten af urterne og hak dem fint.
Pil hvidløgene og hak dem fint.
Bland krydderurter, hvidløg, salt og peber med olien.
3. Læg fisken på et fad og pensl med den krydrede olie.
Dæk med plastfolie og lad det marinere i køleskabet, ca. 2
timer.
4. Opvarm grillen.
Læg fiskene på en rist, helst i et "fiskenet", og
grill i alt 15 min.
Vend nettet/fiskene efter den halve tid. Server straks.
VARIATION
Fisken kan også grilles i en elektrisk grill. De skal så
steges
10 min på hver side. Det smager godt med grillede tomater,
blandet salat og sprøde baguetter til.
Grillmesterens forel:
Pr. portion: Kalorier 396 = Kilojoule 1654
Kulhydrat 2 g Protein 42 g Fedt 24 g (54%) Fibre 2 g
Tips:
Friske foreller kender man lettest på de klare øjne og
blanke skæl. Er fisken ikke helt frisk, har den matte
og indsunkne øjne.
Et godt specialredskab til at grille fisk er de dobbelte ristenet,
som er formede efter fisken. De findes i specialbutikker
eller stormagasiner.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.