Kartoffelsalat er en favorit, som optræder i mange forklædninger. Her en variant med salt smag, som
passer til kød eller skinke - den er krydret med ansjoser og kapers, med sorte
oliven som indbydende pynt.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
600 g faste
kartofler
10 ansjosfileter
2 spsk kapers
½ bdt. hakket
persille
½ bdt. fintklippet
purløg
1 tsk reven citronskal
1 spsk citronsaft
2-3 spsk olie
lidt stødt hvid
peber
20 sorte oliven
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og kog dem møre.
Lad dem svale noget
af og skær dem i både.
2. Hak
ansjosfileterne og de 2 spsk kapers.
3. Rør dressingen
sammen af:
ansjoser, kapers, persille, purløg, citronskal, citronsaft, olie og
hvid peber.
4. Hæld dressingen
over de lune kartofler.
5. Pynt salaten med
de sorte oliven.
6. Server
kartoffelsalaten til røget kalkun eller skinke. Giv brydebrød til.
Tips: Kartoffelsalaten kan også laves med kolde
kogte kartofler.
I stedet for purløg kan du bruge fintstrimlet porre.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------