Logo

Bollemælk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bollemælk

 

Egnsret fra Lolland-Falster. Bollemælk er en gammel dansk ret bestående af brød- eller melboller liggende til blød i varm mælk, ofte drysset med sukker eller kanel. 

Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 minutter. Kogetid: 3-4 minutter. (evt. ad et par gange) 

Svær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer) 

 
# Ingredienser til Bollemælk:
1 liter mælk

 
Melboller:
100 g hvedemel (godt 1,5 dl)
50 g smør
½ tsk salt
2 æggeblommer

 
Til kogning:
1 liter letsaltet vand
Tilbehør: kanelsukker

 
* Sådan laves Bollemælk:
Melboller:
1. Rør hvedemel og 1,5 dl vand sammen i en gryde,
(undgå aluminium, som kan misfarve mad med æg og mælk)
og bring det i kog under omrøring.
Rør, til det tykner og kom så fedtstoffet i.
Rør, til dejen er glat.

 
2. Lad dejen svale lidt, tilsæt salt og rør æggeblommerne i en ad gangen.

 
3. Kom bolledej en i en bollesprøjte eller form boller med en teske dyppet i varmt
vand.
Kom dem i det næsten kogende saltvand og lad dem koge 3-4 minutter.
Vandet må ikke koge, så koger melbollerne ud.
Det kan være nødvendigt at koge dem ad et par gange, fordi de ikke må koges i lag. Tilsæt da lidt koldt vand, før de næste kommes i.

 
4. Tag bollerne op med en hulske og hold dem varme mellem to tallerkener.
Varm mælken op tillige under kogepunktet.
5. Kom bollerne i en (varm) terrin og hæld den hede mælk over.
Server straks og server kanelsukker til.

 
Tips: Melbollerne kan fryses; holdbarhed: 4 måneder.
Talemåden "stikke ikke op for bollemælk" betyder, at man kender værdien af sit arbejde og ikke går på kompromis. At stikke kornneg op på læsset eller loftet var hårdt arbejde, og derfor ville høstfolk ikke nøjes med retten bollemælk, men ville have ordentlig mad.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her