Kyllingevinger er ideelle til en forret, da de er små, meget
lækre og gerne må spises med fingrene.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 40 min.
# Ingredienser
450 g kyllingevinger
2 spsk jordnøddeolie
2 spsk lys sojasauce
2 spsk hoisinsauce
2 spsk klar honning
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk sesamfrø
MARINADE
1 tørret chili
½-1 tsk chilipulver
½-1 tsk stødt ingefær
1 lime, fintrevet skal af
* Tilberedning
1. Marinade: Knus chilien i en morter og rør den sammen med
chilipulver, stødt ingefær og limeskal i en lille skål.
2. Gnid krydderiblandingen ind i kyllingevingerne med
fingerspidserne.
Sæt dem til side i mindst 2 timer, så smagsstofferne kan
gennemtrænge kyllingevingerne.
3. Varm jordnøddeolien i en stor wok eller pande.
4. Tilsæt
kyllingevinger og steg dem 10-12 min, vend dem hyppigt, til de er gyldne og
sprøde. Overskydende olie afdryppes.
5. Kom sojasauce. hoisinsauce, honning, hvidløg og sesamfrø
i wokken og vend kyllingevingerne i det.
6. Dæmp varmen og steg 20-25 min.
Vend dem hyppigt, til de er helt gennemstegte. Serveres varme.
Næringsindhold:
Kalorier 131. Sukker 4 g. Proteiner 10 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 4 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Lav retten i forvejen og frys kyllingevingerne. De optøs
helt, dækkes med alufolie og varmes igennem i en moderat varm ovn.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.