Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 50 min. Stegetid: 50 min. Svær at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser til Fasan, farseret:
1 stor fasan (ca. 1½
kg)
80 g smør
salt og peber
Ufarvet bomuldsgarn
Fasanbouillon:
fasanskroget
20 g smør
4 dl vand
1 lille gulerod
1 lille løg
1 estragonkvist
Fars:
300 g magert
kalvekød
leveren fra fasanen
1 løg
2 skiver daggammelt
franskbrød
5 cl hvidvin
5 cl fløde
1 æg
salt og peber
*
Sådan laves Fasan, farseret:
1. Gør fasanen i
stand og udben den, se Fasan.
Fasanbouillon:
2. Hak skroget i
mindre stykker med en skarp tung kniv.
Brun det i smørret
sammen med de rensede, delte grønsager.
Hæld vandet ved
sammen med estragonkvist, salt og peber.
Lad det koge 30 min.
under låg. Si bouillonen.
Fars:
3. Skær skorpen af
franskbrødet med en skarp kniv.
Skær franskbrødet i
tern, læg dem i en skål og hæld hvidvin og fløde over.
4. Hak kalvekødet 2
gange gennem kødhakkeren. Hak leveren med en skarp kniv.
Riv løget og rør det
i kød/levermassen sammen med det udblødte franskbrød.
Tilsæt salt og peber
og rør til sidst ægget i.
5. Sy fasanen sammen
fra halsen og ned langs ryggen, så der dannes en pose.
Fyld farsen i
fasanen og sy til forneden.
Tryk farsen på
plads, så fasanen genvinder faconen.
6. Smelt smørret i
en gryde og brun fasanen på alle sider.
Drys med salt og
peber. Tag fasanen op.
Hæld bouillonen i
gryden og kog den op.
7. Læg fasanen på
risten over bradepanden. Hæld bouillonen ved.
Sæt fasanen i en 170
°C varm ovn i ca 50 min.
Dryp med stegeskyen.
Stik i fasanen.
Saften skal være klar (og ikke rosa), så er farsen også gennemstegt.
8. Tag fasanen ud og
dæk den med folie og et viskestykke.
Lad den hvile i 10 min.,
inden den skæres ud.
9. Skær lårene af.
Fjern tråden og skær fasanen i skiver.
Si stegeskyen, kog
den op og server den til.
Tips: Fasanen kan fyldes med svampefars, se Agerhøne,
svampe farseret.
Fasanen kan farseres
uden udbening, men så skal farsmængden nedsættes med 1/3.
Den parteres så
efter stegning og farsen skæres i skiver og serveres til.
Se flere opskrifter
med Fasan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------