Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 50-55 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer
# Ingredienser til Fasan som i Normandiet:
2 små fasaner
3-4 æbler
50 g smør
salt og hvid peber
Endvidere:
750 g kartofler
50 g smør
2 dl fløde
5 cl calvados
Ufarvet bomuldsgarn
eller kødnåle
Cocotte, Römertopf eller ovnfast fad med låg
*
Sådan laves Fasan som i Normandiet:
1. Gør fasanerne i
stand, se Fasan.
Skyl æblerne, tør
dem og skær dem i både. Fjern kernehuset.
2. Fyld æblebådene i
fasanerne.
Sy dem sammen eller
luk med kødnåle. Drys med salt og peber.
Smelt smørret i en
gryde og brun fasanerne på alle sider.
3. Skræl kartoflerne
og skær dem i tynde skiver.
Skyl dem i koldt
vand, tryk dem tørre og steg dem let i smør på panden i flere omgange.
De skal glinse let
og tage en anelse farve.
4. Læg kartoflerne i
en cocotte eller i et ovnfast fad med låg.
Drys med salt. Læg
de hele fasaner over.
Læg låg på og sæt
cocotten i en 225 °C varm ovn i 30 min.
5. Kog imens
bruningsgryden af med calvados og kom fløden i, når det har kogt et par min.
Kog lidt endnu og
hæld calvados-fløden ned til fasanerne, når de har stegt 15 min.
Lad dem stege
færdigt.
6. Tag fasanerne op
og del hver af dem i fire med en skarp kniv.
Server æblefyldet
til. Læg fasanerne oven på kartoflerne og server.
Tips: Hvis æblefyldet fra fasanerne er blevet for
moset, kan det erstattes af æbletern stegt i smør på en pande. Server evt. en
frisk salat til.
Se alle de bedste opskrifter med Fasan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------