Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca 15 min. Skal hvile: 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vagtler stegt i gryde
8 vagtler
salt og peber
1 løg
30 g smør
½ dl cognac
½ bdt persille
1½ dl vand
20 g smør
Sauce:
stegeskyen
1 dl vand
2½ dl piskefløde
½ tsk maizenamel
kulør
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Vagtler stegt i gryde
1. Gå vagtlerne efter for fjerposer og halskirtler.
Krydr udvendigt og indvendigt med salt og peber.
Bind lårene ind til kroppen med bomuldsgarn.
Pil løget og skær det i små terninger.
2. Varm smørret lysebrunt i en bredbundet stegegryde og brun
vagtler og løgterninger ved ikke for kraftig varme.
Hæld cognacen over og antænd den.
Lad flammerne dø og tilsæt persillestilke og vand.
Dæmp varmen og fordel det resterende smør over vagtlerne.
Steg vagtlerne ca 15 min. under låg. Vend dem en gang.
3. Tag vagtlerne op og læg dem på et varmt fad.
Dæk dem med alufolie og et viskestykke.
Lad dem hvile 10 min.
Sauce:
4. Kog stegegryden af med 1 dl vand.
Si skyen over i en mindre gryde og tilsæt piskefløden.
Kog saucen ind uden låg ca 5 min, til den tykner let.
Smag endeligt til med salt og peber.
Ønskes saucen tykkere, kan den jævnes med maizenamel udrørt
i lidt vand.
Anretning:
5. Tag bomuldsgarnet af vagtlerne.
Øs lidt af saucen over og server resten til.
Server vagtlerne med Kartoffel-urtefad eller
Kartoffelkroketter
og fx Multebærsauce
til vildt.
Se alle de bedste opskrifter med Vagtel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------