Dessert. Arbejdstid: 45 minutter Frysetid: 3-4 timer
Gratinering: 4-8 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4
personer)
# Ingredienser til Appelsiner
Surprise:
4 store appelsiner
4 makroner
2 spsk orangelikør (Grand Marnier, Cointreau, eller
Mandarine)
Appelsinis:
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 æggeblommer
2 spsk sukker
2 dl piskefløde
Marengs:
1 stor æggehvide
50 g flormelis (knap 1 dl)
1 tsk citronsaft
Isform: ½ l.
* Sådan laves Appelsiner
Surprise:
1. Skær et låg af appelsinerne. Skær frugtkødet løs.
Hold appelsinerne over en dyb tallerken, så saften opsamles.
2. Lad appelsinskallerne stå med bunden i vejret og dryppe
af.
Læg dem herefter i fryseren.
Appelsinis:
3. Pres saften af frugtkødet. Der skal være , ellers må der suppleres.
4. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Tilsæt appelsinsaft.
5. Pisk fløden stiv og bland den i æggemassen.
6. Hæld iscremen i en isform og stil den i fryseren i 3-4
timer.
Rør nogle gange i isen den første time, da æggene ellers kan
synke til bunds.
Marengs:
7. Pisk æggehviden meget stiv og tilsæt halvdelen af flormelissen
sammen med citronsaften.
Fortsæt piskningen, til marengsmassen er stiv, og vend så
resten af flormelissen i marengsen.
8. Tag appelsinskallerne ud af fryseren.
Læg en makron i bunden af hver og dryp med likøren.
9. Sæt ovnen på højeste varme, 250-300 °C.
Har ovnen grill, er det den, der skal tændes.
Fyld appelsinerne med appelsinis, når ovnen er varm.
10. Sprøjt eller læg et låg af marengs på appelsinerne og
sæt straks appelsinerne i den hede ovn, til marengsen er let gylden.
Det varer ikke mange minutter, så man skal holde øje med dem
hele tiden.
Server straks.
Tips: Kan fryses uden marengs. Holdbarhed: 2-3
måneder.
Se de bedste opskrifter med
Appelsin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------