Denne pæredessert
kan fremtrylles på et øjeblik. Pæredesserter smager bedst med friske frugter,
men dåsepærer kan bruges i opskriften, hvis de blot får lov til at dryppe
grundigt af.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
10-15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 færdigkøbt
makronbund eller hjemmebagt efter opskrift nedenfor
1 stor ds halve,
henkogte pærer
1 glas portvin
75 g mørk chokolade
10 g smør
1 glas marachino
kirsebær med stilk
2½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Læg bunden på et
serveringsfad.
Dryp med portvin.
2. Lad pærer og
kirsebær dryppe godt af, hver for sig.
3. Smelt chokoladen
over vandbad.
Rør smørret og 2
spsk piskefløde i.
Pisk resten af
fløden stiv.
Fordel et tykt lag
flødeskum over makronbunden.
6. Læg pærerne på
med kirsebærrene imellem.
7. Dryp chokoladen
over og server straks.
Makronbund
# Ingredienser
100 g mandler
2 æggehvider
100 g (1¼ dl) melis
¼ tsk hjortetakssalt
* Fremgangsmåde
1. Mal mandlerne
gennem en mandelkværn og rør dem sammen med 2 æggehvider og melis i en
tykbundet gryde.
Rør over svag varme,
til massen er jævn og glat.
2. Rør
hjortetakssaltet ud i 2 tsk vand og derefter i makronmassen.
3. Tegn en cirkel,
ca. 20 cm i diameter, på et stykke bagepapir.
Smør makronmassen ud i cirklen.
4. Lad bunden bage
på midterste rille i en varm ovn ved 150 °C i 15 min.
Vend bunden ud på en
bagerist.
Fjern papiret, så
snart man kan røre ved bunden.
Lad den afkøle.