Denne chokoladebudding er meget enkel at lave og smager så meget bedre end færdigblandet pulverbudding. Prøv allerede i dag
• En dessert efter maden bare en gang imellem skader ikke
kaloriebalancen.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min + afkøling. 4 portioner
# Ingredienser:
5 dl sødmælk
100 g mørk chokolade
2 spsk kartoffelmel
2-3 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
1 nip salt
2 æggehvider
* Tilberedning:
1. Sæt 1 dl af mælken til side.
Varm resten af mælken op i en gryde ved svag varme.
2. Hak chokoladen og bland den i mælken.
Lad chokoladen smelte i mælken.
Rør rundt hele tiden.
3. Tag gryden fra varmen, når chokoladen er opløst i mælken.
Rør kartoffelmelet ud med den gemte kolde mælk.
4. Sæt gryden tilbage på komfuret og lad blandingen
komme i kog igen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt under omrøring.
Pisk kartoffelmelsjævningen i og lad det koge under omrøring,
til det jævner.
Tag gryden fra varmen og lad det svale af.
5. Pisk æggehviderne til fast skum.
Vend dem forsigtigt i den afsvalede budding.
Bland godt til buddingen er luftig og porøs.
Hæld buddingen i portionsskåle og stil den i køleskab,
til den skal serveres.
VARIATION
Smag chokoladebuddingen til med lidt kanel eller ingefær
og tilsæt 2 spsk hakkede mandler.
Husets chokoladebudding:
Pr. portion: Energi: Kcal 260 = kJ 1092
Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 12 g (42%) Fibre O g
Tips:
Anvend 1-2 spsk kakao i stedet for chokolade.
Bland kakaoen med kartoffelmelet og rør blandingen i den kolde mælk.
Følg i øvrigt opskriften.
Anvend foodprocessoren, hvis du har sådan en, til at hakke chokoladen.
Jo finere du hakker den, des hurtigere opløses den i den varme mælk.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.