En enklere variant
af den svenske "sjömansbiff" hvor hele stykker oksekød erstattes med
hakkebøffer. Reel, mættende og dejlig husmandskost er det alligevel.
Tid: 45 min. Retten
er fryseegnet uden persille. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
10 kartofler
2 løg
3 gulerødder
2 tsk korn af hel
allehånde
1 oksebouillonterning
1 flaske øl (33 cl)
2 dl vand
400 g hakket oksekød
1 spsk margarine
eller smør
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
½ dl hakket persille
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartofler,
løg og gulerødder og skær det hele i tynde skiver.
2. Læg grønsagerne
lagvis med allehånde i en sauterpande,
3. Smuldr
bouillonterningen over og spæd med øl og vand.
Lad gryden koge 15 min.
Form kødet til 8
bøffer.
Steg dem i fedtstof
på begge sider. Drys med salt og peber.
Læg bøfferne i gryden og lad dem koge yderligere 5 min.
6. Drys med hakket
persille og server gryden med syltede agurker og/eller rødbeder.
Tips: Kødet kan erstattes med røget medister. Den
behøver ikke steges først, men kan
skives og lægges direkte på grønsagerne, når der mangler 5 min. af kogetiden.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------