Fyld panden med møre bøffer, og lad mundvandet løbe. Den bedste
opskrift på Engelsk bøf - Det er de bløde løg, hvide kartofler og surt, der gør
bøffen engelsk.
2 personer. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 35 min.
# Ingredienser
2 møre bøffer af oksefilet eller oksemørbrad
salt og peber
2-3 løg eller rødløg
25 g smør
lidt frisk timian
1 tsk balsamico eller rødvinseddike
½ spsk olie
1-2 dl bouillon
½ dl fløde
1-2 tsk majsstivelse
Tilbehør:
kogte kartofler
syltede asier,
græskar
eller agurkesalat
* Tilberedning
1. Gå bøfferne efter for evt. sener og krydr dem med
salt og peber.
2. Pil løgene, halver dem og snit dem fint.
Steg dem langsomt gyldne og bløde
på en pande med smør i 15-20 min.
Krydr med timian, salt og peber og
smag til med balsamico eller rødvinseddike.
Hæld løgene i et fad og hold dem varme.
3. Varm panden godt op med olie og
brun hurtigt bøfferne.
Skru ned og steg dem i yderligere 2-3 min på hver side.
Tag dem af panden og
hold dem varme sammen med løgene.
4. Kog panden af med bouillon og fløde og
jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Smag til med salt og peber.
5. Anret bøfferne med bløde løg og sovs og
giv friskkogte kartofler og surt til.
Serveres bøffen med kryddersmør, grønne bønner og
fritter, bliver den fransk.
Vælger du en hakkebøf med bløde løg og skysauce,
bliver den dansk.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------