Frokost Forret. Arbejdstid: ½ time. Skal hvile, fars: 1 time. Marinering: 1 time. Ovntid: 50-55 min. Skal trække: 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Paté med kalkunbryst og valnødder
Fars:
skært kalvekød
100 g fersk spæk
1 æg
2 spsk cremefraiche
1 spsk (hvid) portvin
3-4 kviste frisk estragon eller 1 tsk tørret
valnøddekerner
salt og peber
Fyld:
kalkunbryst
½ dl (hvid) portvin
Endvidere:
tynde, ferske spækskiver til formen
2 laurbærblade
Patéform 1 liter
*
Sådan laves Paté med kalkunbryst og valnødder
Fars:
1. Skær kød og spæk i mindre stykker og kør det to gange
gennem en kødhakker eller bed slagteren gøre det.
Hak valnødderne groft.
2. Kom det hakkede kød i en skål og rør det sammen med æg, cremefraiche,
portvin, hakket eller tørret estragon, valnødder, salt og peber.
Rør farsen godt og lad den hvile en times tid, så
krydderismagen fordeler sig og farskonsistensen stabiliseres.
Fyld:
3. Skær kalkunkødet i fingertykke strimler.
Læg dem i en skål, hæld portvinen over og lad kødet trække
køligt ca 1 time.
Vend det af og til.
4. Sæt ovnen på 175 °C.
Anbring en bradepande godt halvt fyldt med vand på nederste
rille.
5. Si marinaden fra kalkunkødet og rør den i farsen.
6. Skær spækket i meget tynde skiver, hvis ikke slagteren
har gjort det.
Læg to laurbærblade i bunden af formen og beklæd den derpå
med de tynde spækskiver.
Sørg for, at spækket hænger mindst ud over formens kant.
7. Fyld 1/3 af farsen i formens bund.
Læg halvdelen af kalkunstrimlerne herpå.
Kødet skal ligge på langs i formen med et lille mellemrum
mellem stykkerne.
Tryk kalkunkødet let ned i farsen og læg næste tredjedel
fars herover.
Tryk det til, så der ikke bliver huller i patéen.
Læg de resterende strimler af kalkunkød over, tryk dem let
på plads og slut med fars.
8. Tryk farsen sammen og glat den på overfladen.
Dæk med spækskiver og fold sidernes spækkanter ind over
spæklåget.
Dæk formen med tætsluttende alufolie.
9. Sæt patéen i det forvarmede vandbad. Vandet skal gå ca
halvt op om formen.
Bag den i 40 min. ved 175 °C.
Fjern folien. øg varmen til 190 °C og bag patéen yderligere
10-15 min, til spækket har taget let farve og en nål kommer tør op.
10. Tag patéen ud og lad den afkøle under let pres.
Opbevar den svalt (køleskab) til næste dag.
Tips: Patéen er bedst dagen efter. Og den holder fint
3-4 dage i køleskab.
Skær patéen fri med en skarp kniv langs formens sider, før
den vendes ud.
Er den genstridig, kan den holdes kort i koghedt vand.
Patéen kan serveres med Cornichons, Agurker, salt, Asier, syltede, Grøn salat med
bacon, tomatsalat og godt, hjemmebagt brød, fx Bondebrød, fransk
eller Flûtes, grahams.
Kalkunbrystkødet kan erstattes af kyllingebrystkød.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Paté
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------