Tilbehør. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ½ time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kål med flæsk
1 lille kålhoved (sommerhvidkål, savoykål eller spidskål)
200 g letsaltet brystflæsk
½ spsk olie
2 spsk vand
1 tsk salt
Endvidere:
¾ dl vineddike
20 g smør
hvid peber
Pergamentpapir
*
Sådan laves Kål med flæsk
1. Skær flæsket i fingertykke strimler.
Kog dem 3 min. i lidt vand og lad dem dryppe af.
2. Flæk kålen, fjern de yderste grove blade og stokken. Skær
kålen i strimler.
3. Varm olien op i en gryde og brun flæskestrimlerne.
Tag dem op og læg dem til side.
Kom kålen i gryden sammen med vand og salt og lad det komme
i kog, vend af og til.
4. Smør et stykke pergamentpapir med lidt olie og læg det
over kålen, dæmp varmen og læg låg på gryden.
Lad den småkoge 20 min.
5. Kog imens vineddiken ind til det halve i en lille gryde.
Når kålen er ved at være kogt, røres smørret i den varme
eddike.
6. Fjern låg og pergamentpapir fra kålen, hæld
eddike-smør-blandingen over og vend flæskestrimlerne i.
Lad det varme igennem og smag det endeligt til med peber og
evt salt.
7. Hæld retten i et varmt fad og server straks.
Tips: Server kålen til stegt og kogt kød eller
farsretter.
Retten kan gøre det ud for en let middagsret serveret med en
skive groft rugbrød, fx Fuldkornsrugbrød.
Retten kan laves med vinterhvidkål, beregn da 10 min længere
kogetid.
Server gerne ekstra vineddike til.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------