Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Afkøles: 30-60 min. Optøning, butterdej: 30 min. Skal hvile: 15 min. Stegetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vagtler, indbagte
4 vagtler
25 g smør
salt og peber
20 g smør
½ spsk friskhakket salvie
2 spsk friskhakket (bredbladet) persille
4 plader frossen butterdej (300 g)
1 æg til pensling
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Vagtler, indbagte
1. Gå vagtlerne efter for fjerposer og halskirtler.
Bind lårene ind til kroppen med ufarvet bomuldsgarn.
Krydr med salt og peber.
Varm smørret lysebrunt på en pande eller i en stegegryde.
Brun vagtlerne på alle sider ved ikke for kraftig varme.
Læg vagtlerne til side og lad dem afkøle.
Fjern bomuldsgarnet, når de er kolde.
2. Tag butterdejen ud af fryseren og læg pladerne til
optøning ca ½ time.
Sæt ovnen på 225 °C.
3. Rør krydderurterne sammen med smørret.
Smør et tyndt lag krydderurtesmør over vagtelbrysterne.
Rul hver butterdejsplade til ca dobbelt størrelse og pak
forsigtigt dejen om vagtlerne, så sammenføjningen bliver på fuglens ryg.
Læg pakkerne på en bageplade med sammenføjningen nedad og
lad dem hvile 15 min.
4. Pensl dejen med sammenpisket æg og sæt vagtlerne midt i
ovnen ca 20 min, til dejen er gylden og sprød. Server straks.
Tips: Server de indbagte vagtler med årstidens letkogte
grønsager eller fx Aspargesfrikassé,
Aspargessalat, varm,
Morkelsauce, Kantarelfrikassé, Karljohan
svampe, fyldte eller andre svamperetter.
Retten kan forberedes til pkt. 2. Du kan lave butterdejen
selv, se Butterdej.
Se alle de bedste opskrifter med Vagtel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------