Forret. Arbejdstid: 20 min. Stege- og grilltid: ca 10 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Havtaskemedaillon:
400 g havtaskefilet
25 g smør
½ tsk salt
100 g frisk gedeost
Tilbehør:
1 stor courgette (300 g)
1 skalotteløg
25 g smør
1 fed hvidløg
salt
1-2 spsk hakket persille
smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Havtaskemedaillon:
1. Skær eventuelle hinder af fileten.
Lad smørret blive gyldent på en pande og steg det hele
stykke fisk ca 3 min. på hver side.
Steg ved jævn varme og drys fisken med salt.
2. Skær fileten i 8 skiver og læg dem i et smurt ovnfast
fad.
Skær evt. skorpe af gedeosten og del den i 8 stykker.
Læg et stykke gedeost oven på hver havtaskemedaillon.
3. Gratiner havtasken ca 5 min. under grill, til osten er
let smeltet.
Tilbehør:
4. Riv imens courgetten groft på råkostjernet.
Pil skalotteløget og skær det i små terninger.
Hvis courgetten er meget vandholdig, trykkes den af for
væde, inden den svitses.
5. Svits courgetten og løget i smør 3-4 min., så courgetten
stadig er lidt sprød.
Tilsæt presset hvidløg og smag til med salt.
6. Anret straks courgetten portionsvis på varme tallerkener,
læg havtaskemedaillonerne oven på og drys med persille.
Tips:
Medaillonerne kan gratineres med reven emmentaler.
Anden fisk kan tilberedes på
samme måde, helst mager, fast fisk som fx torsk, sej eller kuller.
Se flere
opskrifter med Havtaske
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------