En enkel og virkelig lækker anretning med farseret havkat, risotto
med fennikel og gruyère ost. En ret der er supernem at lave og gule ris giver
en flot ret.
4 personer
# Ingredienser
1½ kg flået havkat u/hoved
MARINERET HVIDLØG:
20 fed hvidløg
1 dl vindruekerneolie
1 tsk paprika
1 tsk. salt
DESUDEN:
1 bdt. bredbladet persille
RISOTTO:
2 spsk smør
1 lille løg
200 g superfine arborio-ris fra Italien
1 knsp. safran
½ liter hønsebouillon (se opskrift)
1 fennikel
50 g gruyère el. parmesanost
salt og peber
* Tilberedning
1. Læg hvidløgene i koldt vand, og kog dem op.
Hæld vandet fra og dryp dem af.
Læg dem i olie med paprika og salt og kog atter op.
Lad hvidløgene simre 10 min, tag dem fra blusset og afkøl i
olien.
2. Hak evt. de afdryppede hvidløg.
Pluk hele blade af bredbladet persille.
Del fisken i 4 stykker, og skær en lomme
i stykkerne ned på begge sider af rygbenet.
3. Stil stykkerne på højkant i et smurt fad og
fyld dem med hvidløg og persille.
Bag fisken i en forvarmet ovn ved 150 °C i 20-30 min.
4. Hak løget fint og klar det i lidt smør,
uden at det tager farve.
Tilsæt risene, og svits dem med 1-2 min.
Tilsæt den kogende fond, lidt ad gangen og
under stadig omrøring.
Tilsæt safran, rør igennem og
kog risene møre under låg i ca. 20 min.
5. Imens risene koger snittes fenniklen fint,
svits strimlerne klare i lidt smør uden at tage
farve, til de er glasagtige og møre.
6. Riv osten fint, og
vend den med fennikel i de kogte ris.
Smag til med salt og peber og server straks.
Se andre gode opskrifter med Havtaske
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.