Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Grilltid: 6-8 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Laks, grillet
700-800 g rå laks (gerne midterstykket)
Til pensling:
3 spsk olie
salt og peber
evt. 1 tsk citronsaft
*
Sådan laves Laks, grillet
1. Skær den istandgjorte fisk i 4 skiver a 2 cm's tykkelse,
eller bed fiskehandleren gøre det.
2. Pisk ingredienserne til pensling sammen og pensl
lakseskiverne over det hele, glem ikke skindet.
3. Anbring de penslede skiver på risten ca 10 cm fra
glødelag eller grill-element.
Bruger du udegrill, kan det være praktisk at anbringe
skiverne i et grillnet, men de kan også lægges direkte på risten.
4. Grill lakseskiverne ca 3 min. på hver side.
Anbring dem på et varmt fad og lad dem stå 1 minut eller 2,
før de serveres.
Grillvarmen skal have tid til at fordele sig i fiskekødet.
Tips: Nye, persille- eller dilddryssede, kartofler
kan serveres til.
Og Grønsager,
smørdampede, lad årstiden bestemme.
Endvidere Estragonsmør, Dildsmør,
persillesmør (Maitre
d'hotel-smør) eller Hollandaisesauce.
Eller Kartofler,
råstuvede, gerne krydret med friskreven peberrod.
Marineret, grillet
laks:
Lad lakseskiverne marinere et par timer i en marinade af 1
dl olie, 3 spsk citronsaft, et hakket skalotteløg og lidt knust fennikel.
Tør stykkerne, krydr med salt og peber og grill som herover.
Laks på grillspid:
Skær laksekødet i terninger og fordel dem på små grillspid skiftevis
med cherrytomater og champignoner.
Pensl med citronkrydret olie og grill dem 2-3 min på hver
side 10 cm fra grillvarmen.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------