À la Meunière er et fransk madlavningsudtryk, der betyder "på samme måde som møllerens kone", hvilket igen indikerer, at fx fisken er vendt i mel.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 6-7 min.
pr. hold fileter. Let at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Rødspættefileter, stegte
rødspættefileter
3-4 spsk hvedemel
fint salt og hvid peber
smør
Tilbehør: citronbåde
*
Sådan laves Rødspættefileter, stegte
1. Bland mel, salt og peber.
Skyl rødspættefileterne kort og koldt og tør dem.
Vend dem i det salt- og peberblandede mel.
2. Varm halvdelen af smørret på panden.
Lad det bruse af og læg fileterne på.
Læg kun 2 eller 3 på ad gangen, ellers daler varmen, og
resultatet bliver ikke godt.
3. Steg rødspættefileterne i ca 3 min. på hver side, ved ret
god varme.
Øs eventuelt med smørret et par gange.
4. Hold fiskefileterne varme og sprøde på fedtsugende papir
i en åben, lun ovn.
5. Steg de resterende fileter i resten af smørret og server
hurtigst muligt på varmt fad, garneret med citronbåde og pandesmør.
Tips: Små, faste pillekartofler specielt nye er
ideelt tilbehør sammen med pandesmørret eller lidt krydderurtesmør, fx Dildsmør eller Estragonsmør.
Persillesauce,
Citronsauce, legeret,
Hvidvinssauce til
fisk eller Dildsauce,
varm passer også fint til.
Rødspættefileter à la
meuniere:
Følg opskriften, men server brunet smør smagt til med et par
dråber hvidvinseddike eller citron og (friteret) persille til.
INFO: Meunière er både en fransk sauce, primært til fisk, og
en måde at lave den på. Selve ordet betyder "møllekone" på
fransk. Således var det at lave noget à la meunière at stege det ved først at
dyppe det i mel.
Fiskefileter kan også frituresteges. Se Fish and Chips.
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------