Krabbekløerne smager
fantastisk lækkert, især sammen med grønne ris. Og så er det bare hyggeligt at
samles om mad, hvor man selv skal gøre lidt at arbejdet
Til 5-6 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Kogetid, i alt: 45 min. Kan fryses, men forringes.
# Ingredienser
2 kg krabbekløer
3 liter vand
3 spsk salt
2 bdt dild
Grønne ris:
4 dl ris
8 dl vand
5 spsk olie
15 sorte oliven
1 citron
* Tilberedning
1. Børst
krabbekløerne godt under koldt vand.
Bring de 3 liter
vand i kog med salt og det ene bdt dild.
Kom krabbekløerne i
og lad dem koge i et kvarter.
Hvis krabbekløerne
skal serveres kolde, afkøles de i kogelagen.
2. Kog risene i
letsaltet vand 20 min.
Rør olie
sammen med resten af den friskhakkede dild og de sorte oliven.
3. Kom krabbekløerne
i et rent viskestykke og knæk dem med en hammer eller med en nøddeknækker.
Server krabbekløerne
med de grønne ris, citronbåde og byd koldt smør til.
1. Alle ingredienser
er parate til .
2. Kog kløerne i
saltet vand tilsat rigeligt med dild.
3. Grønne ris er
kogte ris der er tilsat rigeligt fintklippet dild og oliven.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.