Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile: 1¼ time Bagetid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (Som frokostret: 6 personer Som hovedret: 4 personer)
# Ingredienser
til Krabbetærte
Dej:
160 g hvedemel (ca 3 dl)
100 g smør
100 g hytteost
salt
Fyld:
750 g frisk spinat eller ca 400 g frossen, helbladet
125 g kogt krabbekød (evt. fra dåse)
3 æg
3,5 dl fløde
salt og (hvid) peber
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Krabbetærte
Dej:
1. Smuldr smørret grynet med melet.
Tilsæt hytteost og salt og saml dejen hurtigt.
Stil den køligt i ca 1 time.
Fyld:
2. Befri spinaten for visne blade og grove stilke.
Skyl den godt i koldt vand og giv den et kort opkog i
letsaltet vand.
Hæld den i en sigte og spul den straks med koldt vand.
Sådan bevarer den smag og farve bedst.
Frossen spinat skal være helt optøet og bare knuges fri for
væde.
Hak spinaten groft.
3. Rul dejen ud på et melet bord og beklæd tærteformen med
dejen.
Prik bunden og stil den køligt i ca 15 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
4. Fordel spinaten over tærtebunden og fordel krabbekødet
herpå.
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld blandingen
over.
5. Bag tærten midt i ovnen i ca 35 min., til den er gylden
og gennembagt.
Server tærten lun eller kold.
Tips: Server gerne tærten med tomatsalat eller Fetasalat.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Krabbe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------