Ren fest for ganen, der er lavet på ingen tid. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 25 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
750 g (9 stk.) kyllingeoverlår-fileter
2 spsk olie
1 stor skivet rød peberfrugt
100 g sukkerærter
1,2 dl friske strimlede basilikumblade
1 spsk brun farin
1 spsk østerssauce
1 tsk tørret basilikum
1 spsk sød chilisauce (på flaske)
2,5 dl kokoscreme
2 tsk fiskesauce eller citronsaft
Serveres med dampede jasminris
* Tilberedning
1. Fjern fedt og sener fra kyllingekødet og dup det tørt med
køkkenrulle.
Halver hvert kødstykke og rids to gange med en skarp kniv.
2. Varm olien op i en wok eller en tykbundet gryde.
Steg kødet i hold i 4 min. Vend det en enkelt gang under
stegningen.
Fjern kødet og hold det varmt. Gentag processen med resten
af kødet.
3. Tilsæt peberfrugt og sukkerærter i wokken og lynsteg det
i 2-3 min.
Sæt det til side med kødet.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør i gryden, mens den
simrer.
Tilsæt kød og grønsager og lad det småkoge under låg i 8-10 min,
eller indtil kyllingen er mør.
4. Damp jasminrisene efter anvisningerne på pakken og server
det til basilikumkylling med lidt ekstra sød chilisauce som tilbehør.
Prøv sammen med:
Forret: Græskar
og ingefærsuppe
Dessert: Pocherede
pærer med kokos-tapiokagrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.