Prøv straks disse delikate fiskeboller som er meget lette at lave. Server dem i en herlig karrysauce eller i en færdig hummersuppe. Det er meget lækkert
Forberedelse 25 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g frisk torskefilet
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
2 skiver formfranskbrød
1 løg
1 spsk friskpresset citronsaft
2 æggehvider
1 dl hvedemel
1 bundt finthakket dild
4 dl fiskebouillon
SAUCE:
1 æble
1 lille porre
2 spsk olie
½-1 spsk karry
2 dl cremefraiche
* Tilberedning
1. Gå fisken efter for ben, fjern også rygbenet.
Kør torskefilet, salt, peber og brød i en foodprocessor
eller blender.
2. Pil og hak løget.
Kom løg, friskpresset citronsaft, æggehvider, mel og
halvdelen af dilden i foodprocessoren. Bland det godt.
3. Form 12 aflange boller af fiskefarsen.
Læg bollerne i en sautépande og hæld bouillonen over.
Bring det i kog og lad det simre i 10 min.
4. Udkern æblet og skær det i både.
Rens porren og skær den i ringe.
Opvarm olie og karry på en pande og kom æble og porre på.
Steg i 2-3 min.
Tilsæt fiskebollerne med bouillonen og rør cremefraichen i.
Giv det et opkog og server med ris eller kartofler til.
Fiskeboller i karrysauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 370 = kj 1558
Kulhydrat 23 g Protein 27 g Fedt 19 g (46%) Fibre 2 g
• De A- og D-vitaminer som findes i fisk er meget værdifulde
for mennesket.
Tips:
Køb færdig hummersuppe og læg fiskebollerne i suppen.
Hummersuppe kan købes enten frossen, som pulver eller på dåse.
Du kan naturligvis anvende en anden fiskesuppe. fx
rejesuppe.
Fiskebollerne kan fryses og holder sig op til 3 mdr.
Det også vigtigt, at fiskebollerne er lavet af helt frisk
torskefilet.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.