Tilbehør. Arbejdstid: 1 time. Saltning: 1 døgn. Indkogning af lage: 12-15 min. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Græskar, syltede:
1½ kg græskar
Saltlage:
2 dl eddike
1 l vand
80 g groft salt (1
dl)
Eddikelage:
4 dl lagereddike
1 dl vand
300 g sukker (ca. 3½
dl)
et stykke hel
ingefær (30 g) eller 5 hele nelliker
konserveringsmiddel
Sylteglas
*
Sådan laves Græskar,
syltede
1. Flæk græskarret
(græskarrene) på langs, fjern kernerne og skræl halvdelene.
Skær dem i
fingerbrede strimler på tværs.
2. Rør
ingredienserne til saltlagen sammen og lad den stå, til saltet er opløst.
Rør af og til.
3. Læg de strimlede
græskar i saltlagen et døgn.
Det gør dem sprøde,
og eventuel bitterhed forsvinder.
4. Kog eddikelagen
op.
Lad
græskarstrimlerne dryppe af og kom dem i eddike la gen sammen med ingefær eller
nelliker.
Lad dem koge op og
koge klare.
5. Fordel
græskarstykkerne i sylteglas.
6. Kog græskarlagen
ind for god varme uden låg i 5-8 min.
Tag den fra varmen
og tilsæt konserveringsmiddel ifølge anvisningen på emballagen.
7. Fordel lagen over
græskarrene i glassene og bind straks til.
Tips: Græskarrene er her syltet med det man kan
kalde søde krydderier.
De kan også syltes
med stærke krydderier, se fx Asier, syltede.
Holdbarhed: 1 år.
Se flere
opskrifter med Græskar
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------