Tilbehør Frokost. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 6-8 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Lammenyrer, stegte
8-12 lammenyrer
salt og peber
30 g smør
evt. lidt vin eller bouillon
*
Sådan laves Lammenyrer, stegte
1. Befri nyrerne for fedtlag, hinder og en eventuel grov
årestamme.
Skær større nyrer igennem en gang på langs.
2. Varm smørret på panden.
Krydr nyrerne med salt og peber og steg dem 3-4 min. på hver
side.
Læg dem på et varmt fad.
3. Kog evt panden af med vin eller bouillon eller en
blanding heraf, og hæld det ved nyrerne.
Tips: Server nyrerne som tilbehør til Lammeryg,
helstegt, Lammefrikadeller
og andre retter med lammekød. Eller som frokostret sammen med stegte tomater
og/eller ristede champignon eller kantareller og Hvidløgsbrød.
Lammenyrer er også særdeles velegnede som fyld i fx lammebov eller kølle, se fx
Lammekølle,
indbagt.
Grillede lammenyrer:
Allerbedst er det, hvis nyrerne får lov at bevare deres eget
fedtlag.
Sæt dem på spiddet og grill dem 10-12 cm fra grillelement
eller glødelag.
Det varer 3-4 min., fra fedtlaget begynder at tage farve.
Fedtlaget skal være sprødt og gyldent og nyrerne rosa, men
aldrig rå indeni.
Det er en træningssag, men ikke svært.
Fjern fedtlaget og nyd dem straks, gerne med Estragonsmør
eller andet krydderurtesmør, nye kartofler og grøn salat.
Se alle de bedste opskrifter med Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------