Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Kogetid, kalveragout: ca 45 min. Kogetid, spaghetti: 8-10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Spaghetti med kalveragout
300-400 g spaghetti
Kalveragout:
250 g kalveyderlår, -klump eller -bov uden ben
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
3 spsk olie
1 spsk hvedemel
3 tomater
1 dl vand eller bouillon
2 dl hvidvin
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret
salt og peber
Tilbehør: persille og parmesanost
*
Sådan laves Spaghetti med kalveragout
1. Skær kalvekødet i 1 cm store tern.
Pil løg og hvidløg og hak dem.
Skræl guleroden og skær den i små tern.
Træk eventuelle grove ribber af blegsellerien og skær den i
smalle strimler.
2. Varm olien i en tykbundet gryde.
Brun kødterningerne, tilsæt grønsagerne, og lad det snurre
3-4 min.
Drys melet over og bland det med kød og grønsager.
3. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte.
Kom dem i gryden sammen med vand (bouillon), hvidvin og
basilikum.
Krydr med salt og peber.
4. Lad kalveragouten snurre under låg ved svag varme ca ¾
time, til alt er mørt.
5. Kog spaghettien, se Spaghetti.
6. Bland kalveragouten i spaghettien og server straks.
Server hakket persille og friskreven parmesanost til.
Server Salat,
blandet eller tomatsalat til.
Tips: Retten kan laves med hakket kalve- eller
kyllingekød, så er kogetiden kun 20 min.
Tomaterne kan erstattes af 2 spsk tomatpuré og ½ dl vand.
I stedet for hvidvin kan der bruges rødvin.
Se alle de bedste opskrifter med Spaghetti
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------