Tilbehør Sauce. Arbejdstid: 15 min. Let at lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser
30 g smør (ca. 2
spsk)
20 g hvedemel (ca. 2
spsk)
5 dl fiskebouillon
(-suppe)
salt og hvid peber
* Tilberedning
1. Smelt smørret i
en tykbundet gryde. Det må ikke brune.
Rør melet i og rør
blandingen ensartet.
2. Tilsæt den varme
fiskebouillon lidt efter lidt under stadig omrøring.
Fortsæt med at røre,
til saucen jævner ensartet.
3. Kog saucen under
konstant omrøring ved svag varme i nogle min.
Smag til med salt og
peber.
Tips: Fiskevelouté kan serveres til alle former
for varme fiskeretter.
Den kan også
tilsmages med fx citron, karry, dild, persille eller fiskesennep.
Eller den kan
tilsættes små kapers, estragon eller hakket oliven.
Endvidere kan veloutéen
legeres med 1 eller 2 æggeblommer.
De piskes i saucen,
efter at den er gået af kog, ellers skiller den.
Se i øvrigt Fiskebouillon.
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------