En velsmagende sauce kogt på fond og lidt forskellige urter.
Urtesauce går rigtig godt til både kød, fjerkræ og hvid fisk, og den er nem at
lave. Se opskriften her.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 50 min.
# Ingredienser
1 friskslagtet eller
optøet frossen kylling
2 store løg
smør/margarine
salt, peber fra kværn
2½ dl bouillon (af
terning)
1 spsk presset citronsaft
3 spsk friskhakket
estragon eller 1-1½ tsk tørret
1 spsk hvedemel
1 dl cremefraiche
½ dl finthakket
persille
* Fremgangsmåde
1. Del kyllingen i
8-10 stykker.
2. Pil løgene og hak
dem.
3. Brun
kyllingestykkerne i smør på en pande til de er gyldne, ca 10 min. over jævn
varme.
Læg dem i en gryde
og svits løgene bløde på panden, uden at de tager farve.
Kom løgene i gryden.
Drys med salt og
peber.
4. Tilsæt bouillon,
citronsaft og estragon.
Lad det alt sammen
snurre under låg og for svag varme ca 20 min.
5. Rør hvedemelet ud
i lidt koldt vand og rør det i gryden.
Kom også
cremefraiche i og lad retten koge yderligere 5 min uden låg.
Strø persille over.
Serveres med nykogte
kartofler eller båndspaghetti og grøn salat.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER