Med denne hurtige og let brunede kylling, krydret med vin og smagt til med grovkornet, fransk sennep, har du en rigtig fransk middag.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryster à 125 g
2 store løg
1 fed hvidløg
2 tsk rapsolie
2 tsk smør eller margarine
1 dl hvidvin
1 dl hønsebouillon
2 tsk groftmalet fransk sennep
1 tsk hvedemel
2 tsk vand
½ dl cremefraiche
1 dl hakket purløg
* Tilberedning
1. Pil og halver løgene og skær dem i tynde skiver.
Pil og pres hvidløgsfeddet.
2. Opvarm olie og fedtstof på en stor pande ved jævn varme.
Tilsæt de skivede løg og det pressede hvidløg.
Steg til løgene er møre, gyldne og klare.
Tag løg og hvidløg af panden med en hulske.
3. Læg kyllingebrysterne på panden og brun dem
2 min på hver side til de er godt brune.
Tilsæt vin, bouillon, sennep og løg.
Bring det i kog under omrøring.
Skru ned til svag varme, læg låg på og lad det simre
12-15 min til kyllingen er færdig og ikke længere rød indeni.
4. Rør en jævning af mel og vand.
Rør blandingen i skyen på panden og bring det i kog
under omrøring, ca. 30 sek.
Tilsæt creme fraiche og purløg og varm igennem.
Anret på tallerkener og server straks.
Tips:
Pil løgene og halver dem på langs, mellem rod og top.
Læg løget med snitfladen nedad på et skærebræt og
skær det tyndt med en skarp kniv.
Fransk grovkornet sennep er fremstillet af brune og
sorte hele sennepskorn samt hvidvin og krydderier.
Senneppen er usødet.
Kylling med fransk løgsauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 208 = kj 873
Kulhydrat 4 g Protein 30 g Fedt 8 g (35%) Fibre 0 g
• Kylling er en god B jern- og zinkkilde.
• Udelad cremefraichen hvis du vil sænke fedtindholdet.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.