Klassisk fransk quiche Lorraine – en fransk tærte af fløde,
æg, ost og bacon eller skinke. Perfekt til hyggelig aftensmad, til frokost, på
buffetbordet eller til ...
Forrest Quiche Lorraine, bagved Janssons
fristelse. Hertil en tomatsalat
# Ingredienser
Tærtedej:
150 g hvedemel
100 g smør
½ tsk salt
2-3 spsk vand
Fyld:
100 g kogt eller røget skinke eller bacon
3 æg
2½ dl fløde
100 g reven ost, groftreven Danbo, Samsø, Gruyere
salt og peber
* Tilberedning
Findel fedtstoffet i melet og bland salt i.
Tilsæt vand og ælt hurtigt dejen sammen.
Sæt den koldt en halv times tid, inden den rulles
ud til en tynd plade.
Beklæd en smurt tærteform hermed.
Skær skinke eller bacon i små terninger og
fordel det på tærten.
Pisk æg og fløde sammen og bland den revne ost i.
Krydr blandingen med salt og peber. Hæld det i tærten.
Bag tærten ved 200 °C i ca. en halv time.
Tips: En tomatsalat smager godt til tærten:
Skær små cherrytomater i halve og drys finthakkede
krydderurter på.
Pisk 4 spsk olie og 1 spsk vineddike sammen og
krydr med salt og peber. Hæld det over.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
INFO: Quiche Lorraine er en fransk tærte med fyld lavet af
fløde, æg og bacon eller skinke i en åben tærte. Det var kun kendt uden for den
franske region Lorraine indtil midten af det 20. århundrede.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------