Bagværk Brød Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: 1½ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Courgettegrovbrød:
50 g gær
200 g courgette
½ dl olie
1 dl solsikkekerner
200 g grahamsmel (3,3 dl)
500 g hvedemel (8,3 dl)
2 tsk salt
2 tsk finthakkede oreganoblade
Til pensling: 1 æg
Bageform: 2 l.
*
Sådan laves Courgettegrovbrød:
1. Skyl courgetterne og tør dem. Riv dem groft.
2. Opløs gæren i 3 dl lunken vand.
3. Tilsæt de groftrevne courgetter, olien, solsikkekernerne,
grahamsmelet, saltet og krydderurterne.
4. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen, til den
er glat og smidig.
5. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse,
ca 45 min.
6. Ælt dejen og læg den i en smurt 2-liters form.
7. Lad dejen efterhæve, tildækket og lunt, til dobbelt
størrelse, ca ½ time.
8. Bag brødet på nederste rille i ovnen ved ca 200 °C i ca 50
min.
Det skal have en god farve.
9. Lad brødet svale lidt i formen, før det tages ud og
afkøler helt på en bagerist.
Tips: Serveres til supper eller eftermiddagste med
smør.
Kan fryses; holdbarhed: 6 måneder.
Se de bedste opskrifter med Courgetter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------